ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΘ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

14.09.2022

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΣΤΗΝ ΔΕΘ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Άνθρακες τελικά οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την οικονομική ενίσχυση των συνταξιούχων και των λαϊκών στρωμάτων!!!

Αυτό το πενιχρό εφάπαξ επίδομα των 250 €  και μόνο στους πένητες χαμηλοσυνταξιούχους, δηλ. σε όσους παίρνουν μηνιαία σύνταξη έως 600 € μεικτά,  οι αυξήσεις 6% από 1/1/2023 στις κύριες συντάξεις σε 1.000.000 συνταξιούχους αφού αποκλείονται οι υπόλοιποι,  όσοι δηλ. έχουν θετική προσωπική διαφορά,  μαζί με την κατάργηση της ειδικής εισφοράς του άρθρου 29 Ν3986/11 σε όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 12.000 € τον χρόνο ( μιλάμε δηλ. για ένα μηδαμινό όφελος από 1-7 € τον μήνα ) δεν αποτελούν ουσιαστική ανακούφιση των συνταξιούχων καθώς είναι ένα πολύ μικρό μέρος των μεγάλων περικοπών που είχαν οι συνταξιούχοι και τα ασφαλιστικά Ταμεία από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, από το 2010 μέχρι και σήμερα, που υπολογίζεται στα 120 δις ευρώ !!!

Περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη να εξαγγείλει τα πιο κάτω μέτρα :

 1. Να δοθούν αυξήσεις από 1/1/23 και στις επικουρικές συντάξεις.
 2. Να πει ναι στην καταβολή της 13ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους.
 3. Να πει ναι στην αύξηση της κατώτατης σύνταξης από τα 384 € που είναι σήμερα!!!
 4. Να καταργήσει επιτέλους αυτό το βάρβαρο άρθρο με την προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου!!!
 5. Να πει ναι στην χορήγηση των αναδρομικών του 11μήνου 2015/2016 που αφορά τα δώρα των 800 € και τις επικουρικές σε όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο σε όσους έχουν ασκήσει ένδικα μέσα που πρέπει και αυτά να τελεσιδικήσουν μετά από 7 έως 10 χρόνια.                                                   Έχει την ηθική υποχρέωση να το κάνει μετά τις διαβεβαιώσεις των υπουργών του ότι δεν χρειάζεται να ασκήσετε αγωγές διότι θα τα πάρετε όλοι.
 6. Μάταια περιμέναμε να ανακοινώσει την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και την μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια και στα βασικά είδη διατροφής.      
 7. Να πει ναι στην μείωση του 12% που πληρώνουμε οι συνταξιούχοι κάθε μήνα από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις υπέρ του ΕΟΠΥ.
 8. Να πει ναι στη πρόσληψη υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ για να στελεχώσουν τα τμήματα εκδόσεως των συντάξεων και να βάλει επιτέλους ένα τέλος  στο μαρτύριο να περιμένει κάποιος έως και 4 χρόνια, για να πάρει κύρια σύνταξη εάν έχει πάνω από δύο κύρια Ταμεία και έως 6 χρόνια για την χορήγηση της επικουρικής!!!
 9. Να πει ναι στην πρόσληψη προσωπικού για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών,  προς πάταξη της αισχροκέρδειας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής των Δις ευρώ!!!
 10. Να πει ναι στην άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών για την στελέχωση των νοσοκομείων και κέντρων υγείας!!! Για την κάλυψη των τεράστιων κενών θέσεων που υπάρχουν !!!  Είναι ντροπή να σου κλείνουν ραντεβού για επίσκεψη σε γιατρό μετά από τρεις και τέσσερις μήνες!!!
 1. Χρήματα υπάρχουν κ. Μητσοτάκη για τον σκανδαλώδη διπλασιασμό των αποδοχών της Διοίκησης και των μεγαλοστελεχών του ΕΦΚΑ!!!  Που με ΚΥΑ στις 29/8/2022 ορίζονται οι αποδοχές του Διοικητή κατά 90% , του Υποδιοικητή κατά 85% και των Γεν. Διευθυντών κατά 72% των μηνιαίων αποδοχών του Προέδρου του Αρείου Πάγου!!!

Δεν υπάρχουν όμως για τα Κλαδικά Συνταξιουχικά Σωματεία που τα στραγγαλίζετε οικονομικά αφού η κυβέρνησή σας παράνομα παρακρατεί και δεν αποδίδει την οικειοθελή εισφορά των 0,20 λεπτών τον μήνα που δίνουμε από την σύνταξή μας για τα λειτουργικά τους έξοδα!!!

Δυστυχώς κ. Πρωθυπουργέ με τις εξαγγελίες σας για άλλο ένα χειμώνα οι συνταξιούχοι και τα φτωχά νοικοκυριά θα μείνουν χωρίς θέρμανση, με κλειστά φώτα και πολλές φορές χωρίς βασικά είδη διατροφής!!!

Μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση που μας έχετε φέρει κ. Μητσοτάκη η διεκδίκηση και το πλαίσιο αιτημάτων μας παραμένει στο ακέραιο και θα το διεκδικήσουμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα το επόμενο διάστημα.

Ο Πρόεδρος

Κάντας Αριστοτέλης