ΝΕΑ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

08.02.2023

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– 

ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ   

 

Φλεβάρης 2023

 

Οι συνταξιούχοι συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα με νέα Παναττική συγκέντρωση ημέρα Τρίτη 14 Φλεβάρη ώρα 10.30 π.μ στα Προπύλαια.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιοχές της χώρας και θα συνεχίσουμε πιο  μαζικά, ενωτικά, δυναμικά:

Γιατί μετά από τις αφόρητες περικοπές 13 χρόνων στις συντάξιμες, τις κοινωνικές αποδοχές μας, την υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε όλα μας τα δικαιώματα, δεν μπορούμε να δεχθούμε ως βελτίωση της ζωής μας τις λεγόμενες αυξήσεις που γίνονται εργαλείο προπαγάνδας της κυβέρνησης για ευνόητους λόγους την στιγμή που οι συνταξιούχοι όλα αυτά τα χρόνια των περικοπών έχασαν πάνω από εκατό δισεκατομμύρια και σήμερα η αγοραστική τους δυνατότητα μειώνεται δραματικά.  

Γιατί με τις πληρωμές των συντάξεων αποδείχθηκε ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για τέσσερις αυξήσεις που θα λάβει το σύνολο των συνταξιούχων και θα βελτιώσει την ζωή τους, ήταν όπως η ΣΕΑ είχε προειδοποιήσει, ένα μεγάλο ψέμα.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε ως αυξήσεις:

Το ποσοστό 7,75% που δίνεται ως αύξηση σε μια μερίδα συνταξιούχων αφού αυτό ούτε τον επίσημο τιμάριθμο 9,9% δεν καλύπτει. Όταν η αύξηση αυτή δεν αφορά τις επικουρικές συντάξεις, οπότε η αύξηση αυτή στο σύνολο του εισοδήματος πέφτει στο 5 με 6%, μειώνοντας περαιτέρω την αγοραστική του δύναμη με την ακρίβεια να συνεχίζει να τσακίζει κόκαλα  και ο πληθωρισμός καλπάζει.

Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που συνταξιοδοτήθηκαν πριν το έτος 2016 δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς. Όταν περίπου 300.000 συνταξιούχοι θα πάρουν αύξηση από 1% έως 7% μόνο στην κύρια σύνταξη.

Όταν αντί για τα πληρωμένα δώρα μας, τα 250 ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση είναι ένα επίδομα για τις αγορές των Χριστουγέννων και  τέλος.

Οι νέοι συνταξιούχοι μετά το 2016, αφού φρόντισαν να  υπολογίσουν τη σύνταξή τους με συντελεστή που τους αποδίδει αποδοχές πολύ μικρότερές από τους παλιούς και για αυτό δεν έχουν προσωπική διαφορά, θα πάρουν όλη την αύξηση του 7,75% στην κύρια σύνταξη αλλά και πάλι θα είναι μικρότερη από τις παλιές συντάξεις πριν το 2016.

Το χαράτσι από την εισφορά αλληλεγγύης που ισχύει από το 2011, σωστά καταργήθηκε. Για τους συνταξιούχους πρέπει να υπάρχει απαλλαγή και από τις συντάξεις του 2022 στη φορολογική δήλωση που θα κάνουμε το 2023 όπως και στους άλλους εργαζόμενους.   

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών, αντισυνταξιουχικών πολιτικών που οδηγούν τους συνταξιούχους στους δρόμους του αγώνα.

Γι’ αυτούς τους λόγους θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα για την διεκδίκησή των δικαιωμάτων μας, όλη αυτή την προεκλογική περίοδο γιατί δεν πιστεύουμε σε επίδοξους σωτήρες, γιατί γνωρίζουμε ότι όποιος θα έρχεται στην κυβέρνηση θα παίρνει την σκυτάλη από τον προηγούμενο για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Εξάλλου αυτό δεν το πιστοποιούν μόνο οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που έχουμε γευθεί όλα τα χρόνια, αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν κάνουμε πίσω, διεκδικούμε και απαιτούμε όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει σε όλα μας τα δικαιώματα:

Απαιτούμε :

Αύξηση σε όλες τις συντάξεις κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση στη σύνταξη της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου. Άμεση καταβολή των πληρωμένων δώρων μας. Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Άμεση έκδοση των συντάξεων. Κατάργηση κάθε πλειστηριασμού στην εργατική λαϊκή κατοικία. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης του ν.3865/10 ΑΚΑΓΕ. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στην υγεία – Δωρεάν υγεία και  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Άμεση καταβολή των συνδρομών 0,20 ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Όλοι πιο μαζικά και δυναμικά στον δρόμο του αγώνα γιατί άλλος δρόμος για την καλυτέρευση της ζωή μας δεν υπάρχει.