ΝΕΑ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 13.2.2024

08.02.2024

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ–

ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ   

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ ΩΡΑ 10.30 ΠΜ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΜΑΖΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (πρώην Κοτζιά) ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

Είμαστε ξανά στον δρόμο του αγώνα. Διεκδικούμε όλα μας τα αιτήματα, ότι με την βία οι κυβερνήσεις  μας έχουν αφαιρέσει, ότι με την δουλειά μας πληρώσαμε και δεν το χρωστάμε σε κανέναν.

Απαιτούμε τώρα να παρθούν μέτρα για την δημόσια υγεία-πρόνοια. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

Δίνουμε αγωνιστική  συνέχεια στην μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση της 24/11/23 -που οι συνταξιούχοι έφθασαν στην Αθήνα από κάθε γωνιά της Ελλάδας από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη για να δώσουν μια περήφανη μαζική-αγωνιστική απάντηση στους κυβερνώντες απαιτώντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που έχουν τσακίσει την ζωή μας.  

Χιλιάδες στόματα ακούραστα με πείσμα δεν σταμάτησαν μέσα από μια μεγαλειώδη πορεία στο υπουργείο εργασίας να απαιτούν από την κυβέρνηση και τον υπουργό εργασίας την λύση τους κάνοντας καθαρό ότι δεν πρόκειται να  σταματήσουμε τον αγώνα μέχρι την δικαίωσή του.

Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις επέδωσαν εκ νέου υπόμνημα στην νέα υπουργό εργασίας και ζητούν άμεσα συνάντηση με συγκεκριμένες απαντήσεις όπως υποσχέθηκε ό υπουργός εργασίας την ημέρα της συγκέντρωσης στο πλαίσιο αιτημάτων που έχει επιδοθεί στο υπουργείο. Υπόμνημα για συνάντηση έχουμε υποβάλλει στο υπουργείο εθνικής οικονομίας

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα εκρηκτικά προβλήματα της υγείας και της ακρίβειας με Παναττική συγκέντρωση στις 13 ΦΛΕΒΑΡΗ ημέρα Τρίτη και ώρα 10.30 στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

Διεκδικούμε άμεσες λύσεις στα προβλήματα της υγείας-πρόνοιας που η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και απειλούν την ζωή μας από ένα σύστημα υγείας που σταθερά παραχωρείται και παραδίδεται στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων και γίνεται όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα την στιγμή που πέρα των άλλων η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα.

Σε αυτή την βάση για τον ίδιο σκοπό σε όλη την χώρα οργανώνονται Περιφερειακές συγκεντρώσεις από τα συνταξιουχικά  σωματεία από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Διεκδικούμε:

 

 • Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος
 • Εξασφάλιση από το κράτος δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους.
 • Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των άλλων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις άλλες μονάδες Υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.
 • Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία και το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών.
 • Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής στην Υγεία για όλο τον λαό.
 • Απολύτως δωρεάν, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό, φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, τεχνολογικά βοηθήματα για όλους με κανένα όριο, πλαφόν ή αποκλεισμό σε ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους, Έλληνες ή μετανάστες.
 • Πλήρης στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες. Ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ, με ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού ασθενοφόρων μέσων επίγειων - πλωτών - εναέριων. Στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας συντήρησης του στόλου με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.
 • Καμιά ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας,  κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
 • Αγροτικά ιατρεία στελεχωμένα και σε όλα τα χωριά.
 • Να οργανωθεί ιδιαίτερη φροντίδα με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες και τους νεφροπαθείς.
 • Δημόσιο και δωρεάν πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για όλους (χωρίς πλαφόν, εξαιρέσεις και περικοπές), με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.
 • Δωρεάν μετακίνηση των ασθενών και των συνοδών τους.
 • Δημιουργία δημόσιων δομών και οίκων ευγηρίας για την τρίτη ηλικία.
 • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας και να παρέχονται δωρεάν.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  13 ΦΛΕΒΑΡΗ ΩΡΑ 10.30 ΠΜ  ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (πρώην Κοτζιά)